Familjejurist med inriktning på tvister i domstol

Vår inriktning är juridik som rör privatpersoner. Varmt välkommen!

Liten kille med kostym

Om oss

Levin Juristbyrå är specialiserade på familjerätt och domstolsprocesser. Vi har agerat ombud i ett mycket stort antal tvister som rör barns vårdnad, boende och umgänge. Under mer än 20 års tid har vi varit engagerade som ombud i mer än 500 vårdnadstvister.

Vi är en allmänpraktiserande juristbyrå och ett familjeföretag sedan 2004. Vår styrka är vårt täta samarbete med dig som klient och engagemang för ditt bästa.

Vårt mål är att erbjuda snabb, kvalificerad och resultatinriktad juridisk rådgivning. För närvarande har vi kontor i Norrköping och Linköping.

Vi har agerat ombud i tvister inom en lång rad olika områden såsom underhåll till barn och verkställighet jämte tvångsmedel vid verkställighet. På senare år har vi särskilt fokuserat på samarbetssamtal och medling i familjemål. Hos oss är alltid barnets bästa i fokus och målet är att det ska bli så bra som möjligt för alla inblandade. Eftersom vi vet att juridik kan vara krångligt ser vi till att alltid lyssna och förklara så väl vi kan. Varmt välkommen att boka en tid med oss!

Specialister på familjerätt

Ett av våra kärnområden är familjerättslig tvistelösning med särskild inriktning mot barns vårdnad, boende och umgänge. Vi företräder regelbundet såväl mammor som pappor i tingsrätten och i förvaltningsrätten. Vi kan kopplas in före processerna för att analysera förutsättningarna t.ex. för ensam vårdnad eller gemensam vårdnad. Du kan alltid ställa en fråga som rör ditt barns vårdnad, boende eller umgänge, använd vårt formulär under kontakt. Vi kan även rekommendera advokat som passar just ditt ärende. Ibland blir inte livet riktigt som det var tänkt. Har du familjerättsliga problem så som vårdnadstvist hjälper vi dig gärna.

Hur fungerar det?

Vi börjar som regel med ett första rådgivningsmötet, om vi åtar oss uppdraget så ligger vår lojalitet helt och fullt hos dig som klient. Det är ditt intresse som vi skall tillvarata under hela processen.

Vi har tystnadsplikt och agerar enbart utifrån ditt bästa i alla lägen med utgångspunkt från våra etiska regler. Vi följer yrkesetiska regler.

Vårt uppdrag börjar med att vi sätter oss in i din aktuella situation och låter dig beskriva tvisten. Advokaten dr Philip Lehman uttalade att ”advokaten skall alltid låta klienten tala i en timme under advokatens tystnad”. Detta för att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om tvisten och hur vi bästa kan hjälpa dig.

När vi därefter går vidare med ärendet så undersöker vi möjligheten till rättshjälp och rättsskydd samt hur tvisten kan finansieras. Det är viktigt att du från början får reda på vad tvisten kommer att kosta och vilka processrisker som finns om du går vidare med en tvist.

Att tillgodose allmänhetens behov

I rättegångsbalken finns regler om advokater och syftet är att tillgodose allmänhetens behov av kvalificerade ombud vid domstolar och myndigheter. I Sverige finns inget tvång att använda advokat eller ombud i en domstol. Det finns inte heller något monopol för advokater när det gäller uppgifter som rättegångsbiträden eller ombud. Dock är advokaten en viktig aktör inom rättegångsprocesser, särskilt inom konkurser och brottmål. I Sverige finns ett advokatsamfund som tillvaratar advokatens yrkesintressen och utöver tillsyn över advokatens verksamhet. Vi är din juristbyrå i Norrköping och Linköping. Om du är i behov av en behörig advokat hänvisar vi dig till Advokatsamfundet.

Läs vidare

Kontakt

Familjejurist - vårdnad, boende och umgänge  Välkommen att kontakta oss! Kontakta oss Kontakta oss gärna…

Frågor & svar

Vi hjälper dig med tvister Hur vet man vad bedöms för vem som ska få…

Artiklar

Information & Artiklar Här hittar du artiklar inom till exempel vårdnad, umgänge och annat du…

Finansiering

Finansiering I vissa fall kan du ha rätt till finansiering av rättshjälp. Läs mer här.…